Friday, 13 May 2016

Vita-E Complex


Size : 120 Kapsul 

Vita-E Complex® 

Vita-E complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E. 

Setiap kapsul gel lembut memberikan: 

• 400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium. 
• Membantu dalam memelihara kesihatan baik. 

Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan. 

Perbezaan Shaklee: 

Dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dengan vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopheryl yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha,beta,gama,delta). Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap dipasaran. Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membrane sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina. 

Manfaat Utama : 

© Melindungi jantung – Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat, melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan kolestrol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platelet darah melekat kedinding arteri, menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dan lain-lain. 

© Mempertingkatkan Kemampuan Repoduktif – Kajian pada tahun 1924, mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan repoduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU – 800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka. 

© Anti-Penuaan – 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha. 

© Anti-Oksidan yang Kuat – Pengambilan lebih dari 1,200IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi – katarak dan masalah penglihatan. 

© Kelestarian Tenaga – Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih. 

© Memperbaiki Arthritis – Meningkatkan keanjalan salur darah, mempertingkatkan kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, sakit sendi. 

© Menghalang Keguguran – Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopaus seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menhalang kematian janin, keguguran. 

© Memperbaiki Parut – Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut. 

Nota : Pakar Nutrisi mencadangkan pengambilan ACE (beta carotene, vitamin C dan E) bersama-sama untuk menggandakan kesan anti-oksidan dalam melawan radikal bebas. 

Adakah anda mengambil Vitamin E dengan cukup? 

Untuk 400IU vitamin E, seseorang perlu mengambil makanan berikut untuk sel-sel melawan radikal bebas – 1kg biji gandum, 500ml minyak safflower, 8kg bayam dan 500g badam. 

Adakah Vitamin E selamat? 

Didalam buku “Prescription For Longevity” yang ditulis oleh Dr. James Scala terdapat diskusi mengenai keselamatan vitamin E dengan terperinci. Secara global, terdapat lebih dari 1000 laporan perubatan berkenaan keberkesanan dan keselamatan vitamin E. Kajian bertahun-tahun oleh University Harvard ke atas kedua-dua lelaki dan wanita membuktikan vitamin E mampu mengurangkan risiko penyakit jantung hampir 41% dan strok dengan 33%. Kajian juga membuat kesimpulan dos selamat adalah 3,200IU. 

Cadangan : 

Untuk pemeliharaan kesihatan – 1 kapsul sehari (selepas makan) Untuk anti-penuaan dan sistem reproduktif – 2 kali sehari, 1 kapsul setiap kali Untuk menentang kanser dan mengurangkan parut – 2 kali sehari. 2 kapsul setiap kali

No comments:

Post a Comment