Friday, 13 May 2016

Zinc ComplexSize – 120 tablets 

Zink merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh kita. Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita. 

Menyokong dan Memelihara Kesihatan yang Baik Zink Complex Shaklee merupakan faktor dalam memelihara kesihatan yang baik dan membantu dalam memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein. Ia juga menyediakan kalsium untuk memelihara kesihatan.* 

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sitemik (SLE) perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini. 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

 Zinc Complex 

Perbezaan Shaklee: 

Dirumus dari zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrient semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfafa untuk menhasilkan zinc yang mudah untuk diserap oleh tubuh kita. Zinc sesuai untuk pengambilan jangka panjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti cadmium dan plumbum dari tubuh. 

Manfaat Utama: 

© Mengaktifkan 200 jenis enzim – Zinc berkebolehan menggabung DNA, RNA dan protein, seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim didalam tubuh kita untuk memelihara metabolisma gigi dan pertumbuhan para remaja. 

© Membentuk Kolagen – Membantu pembentukkan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ. 

© Memperbaiki Diabetes – Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes. 

© Bintik putih di kuku – Bintik putih di kuku adalah tanda defisiensi zinc, yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan. 

© Mempertingkatkan Sistem Imun – Membantu pengeluaran kelenjar thymus. Kelenjar thymus mempertingkatkan sistem imun dengan mengeluarkan T-cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit. 

© Mempercepatkan Pemulihan Luka – Mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik dikulit. Hancurkan zinc dan tabor ke atas luka untuk mempercepatkan pemuliha luka. 

© Membaiki masalah prostat – Melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan prostatomegaly/pembengkakkan prostat dalam kadar 70%. 

© Kemampuan Seks Lelaki – Pengambilan zinc untuk jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga. 

© Ovulasi Wanita – Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu pengucupan uterus mengembalikan daya ketahanannya. 

© Memperbaiki Radang Kulit – Kajian menunjukkan pengambilan zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat. 

© Mengekalkan Deria Bau – Untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif (rasa dan bau) 

Cadangan: 

Untuk pemeliharaan kesihatan dan waktu tumbesaran: 
2 kali sehari, 1 tablet setiap kali (selepas makan). 

Untuk melawan kanser, memepertingkatkan sistem imun dan fungsi seksual: 
2 kali sehari, 2 tablet setiap kali.

No comments:

Post a Comment