Monday, 16 May 2016

Set Penyusuan Ibu


Alami penyusuan ibu yang indah 

Anda sebagai ibu, sudah pastinya ingin yang terbaik untuk bayi dan anak-anak kalian. Apa lagi nak dibicarakan dengan kebaikan susu ibu. Tiada tandingan khasiat dan zatnya. Nutrisi yang dibekalkan oleh susu ibu semuanya lengkap, asal kejadian yang Maha Pencipta. Pasti tempatnya paling teratas berbanding dengan susu-susu yang lain. 

Kami di sini, berkongsi serba sedikit pengalaman menyusukan anak. Bagi ibu-ibu sudah pastinya ingin sentiasa bertenaga dan ceria sentiasa. Ini merupakan salah satu faktor dalam penghasilan susu. Ibu bertenaga,ceria dan gembira,akan terbitnya aura positif dan sudah pastinya kilang susu akan beroperasi secara produktif. 

Jadi bagaimana untuk kekal bertenaga? Kami di sini menyediakan set-set mengikut keperluan dan bajet untuk ibu menyusu. 

Antaranya ialah : 

1. Vitalea – Mutlivitamin yang membantu anda kekal bertenaga. 

2. Energizing Soy Protein (ESP) – ESP juga membantu anda sentiasa kekal bertenaga juga sepanjang hari. Antara khasiat yang paling digemari ialah ia dapat membantu menghasilkan susu ibu dan dalam masa yang dapat memberi kesan yang menarik pada kulit. Ia juga sangat digemari oleh para ibu, kerana boleh membantu dalam penurunan berat badan. Sumber Protein yang dihasilkan itu boleh membuat ibu merasa lebih kenyang dan bertahan lama. 

3. OsteMatrik – Sangat bagus untuk ibu menyusu,kerana ia membekalkan sumber kalsium yang sangat seimbang. 

4. Alfafa Complex – digelar raja segala tumbuhan,ramai ibu menggemarinya kerana ia sangat membantu dalam penghasilan susu di samping ia berfungsi seperti kacip fatimah,bagus untuk kesihatan dalam wanita. Ia juga berfungsi sebagai detox, membuang toksin dan ia sangat bagus untuk ibu yang ingin menguruskan badan. 

Walaubagaimanapun, kami tidak menggalakkan ibu menyusukan anak mengambil ini, ketika umur bayi 0-6 bulan. Bimbang akan masalah usus atau masalah kembung dan juga ruam. Alfafa dikatakan boleh membuat badan kita panas dan memerlukan air yang banyak. Sekurang-kurangnya 3 liter sehari. Namun, sekiranya ingin juga mengambilnya, kami galakkan mengambil dos yang sedikit dan pastikan keadaan bayi anda sentiasa dalam keadaan baik dan selesa. 

5. B Complex – menggalakan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Ia juga dapat membantu menghilangkan stress,tampak ceria dan cergas sentiasa. 

6. Vitamin C – boleh meningkatkan sistem imun dalam badan, dapat menentang bakteria dan kuman dan mengekalkan kesihatan badan. Amat penting untuk ibu yang menyusu badan tampil sihat sentiasa. Ia juga dapat mempercepatkan penyembuhan dan mengurangkan simptom flu dan selsema. Di samping dapat memperbaiki insomnia, ia juga menghilangkan stress dan keresahan.
Hubungi kami untuk pembelian : 

Email – admin@vitaminku.manjakucomel.com 
Whatsapp/SMS – 0195702318 (Puan Aznie)


No comments:

Post a Comment